Anında %10 İndirim
Üye OlKaliteli yaşam prensibiyle “CleanEatery” beslenenlerin tam da aradıkları tarzda lezzetleri bulduğu, bununla beraber keyifle sosyalleştikleri Overdose, Ramazan’a özel iftar menüsüyle yine farkını ortaya koyuyor!
Boğaz’ın etkileyici mavisine bakan Four Seasons Bosphorus ve Tarihi Yarımada’nın benzersiz atmosferinde yer alan Four Seasons Sultanahmet, Ramazan ayı boyunca misafirlerini lezzetli ve bereketli iftar sofralarında ağırlamaya hazırlanıyor. Sahur ve iftar masalarında bir araya gelmenin huzurunu yaşatan otel, Ramazan’ın ruhunu yansıtan özel içerikler hazırladı.
Adil ve sürdürülebilir bir yaşamın mümkün olduğuna inanan bir bakış açısıyla 2017 yılında kurulan Gıda Kurtarma Derneği, “Odağımızda gıda var” mottosuyla farkındalık ve savunuculuk çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca Türkiye’nin en geniş gıda bankacılığı ağına sahip dernek, şu an 62 ilde, 165 gıda bankası aracılığıyla düzenli olarak 1.2 milyon ihtiyaç sahibine ulaşıyor. Gıda israfının büyük bir sorun olduğunu ifade eden Gıda Kurtarma Derneği Başkanı Berat İnci, “Çevresel etkilerden finansal etkilerine kadar gıda israfıyla mücadele herkesin sorumluluğundadır. Çalışmalarımıza tüm paydaş ekosistemini dahil ederek devam ediyoruz. İlgili tüm paydaşlarımızı, ister bireysel gönüllülük olsun, ister özel sektör iş birliği olsun ‘Amaçlar için Ortaklığa’ davet ediyoruz” diyor. İnci’den Gıda Kurtarma Derneği’ni dinledik.
Fazla, profesyonel mutfaklarda gıdanın üretimden servise hangi aşamada atığa dönüştüğünü, atık türünü ve miktarını ölçerek takip eden; atık önleyici ve karlılık sağlayıcı aksiyon almayı mümkün kılan Akıllı Tartı Sistemi ile atığı yüzde 50 oranında azaltıyor.
DLD Münih Konferansı kapsamında 2006 yılından bu yana dünyada girişimciliği ve yaratıcılığıyla ilham veren kadınlara sunulan AenneBurda Yaratıcı Liderlik Ödülü'nün bu yılki sahibi, Şef Ebru Baybara Demir oldu. Konferansın konuşmacıları arasında da yer alan Ebru Baybara Demir, “Bu ödülü 20 yılı aşkın süredir bana inanan ve benimle çalışan tüm kadın ve erkeklere bir teşekkür olarak taşıyacağım” dedi.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz: ‘İstanbul Gastro City sıfatını kazandı. Ülkemizdeki şehirlerin Gastro City konumlandırılmasını sağlamlaştırmak Bakanlık olarak stratejik hedeflerimizden biri’.